Френското индустриално производство отбеляза ръст през май, заличавайки част от колапса

...
Френското индустриално производство отбеляза ръст през май, заличавайки част от колапса
Коментари Харесай

Силен ръст в индустриалното производство във Франция през май след историческия априлски срив

Френското индустриално произвеждане означи ръст през май, заличавайки част от колапса през месеците март и април, откакто страната започна разхлабване на противоепидемичните ограничения, наложени за преодоляване разпространяването на ковид, демонстрират данни на формалната статистика INSEE.

Общото индустриално произвеждане, включващо промишленото и енергийното произвеждане, както и строителството, набъбна през май с цели 19,6% след исторически срив с 20,6% през април и спад с 16,2% през март при осредните упования на финансовите пазари за покачване с към 15%.

На годишна база индустриалното произвеждане във Франция спадна през май с 2,34% след срив с 35,0% през април, сочат данните на статистиката, представени от БНР. 

Промишленото произвеждане означи още по-силен отскок през май с 22,0% по отношение на април, когато се сви с 22,3%, до момента в който по отношение на година по-рано регистрира спад от 25,2% след срив с 37,9% месец по-рано.

В същото време строителното произвеждане набъбна през петия месец на годината с цели 118,5%, откакто то на процедура беше замразено през април, до момента в който производството в минно-добивния бранш набъбна с 9,2%.

Въпреки мощните данни за май, по отношение на февруари - месецът, преди да стартира противоепидемичната обсада във Франция - индустриалното произвеждане към момента бележи спад с 21,2%, а промишленото произвеждане - с 23,4 на 100.

През най-тежкия интервал на противопандмични ограничения във Франция (месеците март, април и май) промишленото произвеждане се срина с 25,9%, а общото индустриално произвеждане - с 23,4 на 100. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР